Hvilke saler passer rund rygg og lav manke?

Runde og velmuskulerte rygger er de enkleste å tilpasse bomfri sal til. Her kan man i grunn velge mellom alle alternativene Hidalgo har, i alle prisklasser. 

Noen generelle anbefalinger:

  • Dersom hesten skal brukes til lange turer /distanseridning er det en fordel å velge en sal med spanske paneler for den desidert beste vektfordelingen. 

  • Light og spesial modeller har de aller mykeste setene
  • Dersom du har en serie 2 sal (rimeligste alternativ), til hest med vond rygg, er det mulig å bytte panelene på salen til mykere, kortere, lengre eller tykkere siden disse er festet med borrelås. (Bytte paneler kan man gjøre uansett årsak).
  • Mindre justeringer av alle salene kan gjøres med en grandeur sjabrak med lommer for innlegg. Disse sjabrakene vil også hjelpe til å holde salen stødig hvis du har en skjev hest.

Grandeur pad med pels under (best i vinterhalvåret da det kan bli varmt).

Grandeur Airco (uten pels)

  • Det er veldig viktig at sjabraken festes godt til salen, slik at den ikke sklir ned og trykker på ryggraden. Hvis du bruker en vanlig sjabrak, kan du bruke antisklimatte oppå, som stabiliserer sjabraken under salen. Et tips er å klippe ut antiskli matte (nett) og sy det fast slik at det passer hvor panelene vil ligge.