Alternativ løsning for hest som mister sko

Alternativ løsning for hest som mister sko

Det er et kjent problem med hester som mister sko kort tid etter at de er satt på. Årsaken er i mange tilfeller svak/ødelagt lamellrand og hovvegg som ikke gir godt nok sømfeste. Her er noen eksempler på hvordan svekket hovvegg ser ut:
Vår Case:
Corinne på 20 år har til nå vært skodd. Hun har veldig porøs hovvegg som smuldret opp etter gamle sømhull med påfølgende separasjoner. Dette betyr i praksis at hovveggen slipper taket og flyter ut eller knekker fordi lamellene ("limet" mellom levende hov og negl) som man setter søm i var veldig svekket og det var en del bakterievekst. Corinne mistet derfor lett sko.
Fordi det ikke var godt sømfeste i høvene, ble det bestemt å prøve Explora Racing limsko.
Vi har valgt akkurat dette merket fordi den også dekker tåen godt, og det blir mindre belastning på sidene hvor det manglet hovvegg.
Ødelagt hovvegg måtte altså fjernes, tåen som var meget lang ble tatt godt inn og høvene godt rengjort.
Så måtte skostørrelse sjekkes. Corinne havnet midt mellom 2 størrelser på bakbeina, så da ble det brukt en varmluftpistol for å varme opp og forme/ utvide skoenes bredde til de passet perfekt.
Forebyggende kobbersulfat ble smurt på i strålefurer og dype sprekker. Deretter ble det lagt på glue-u shufill hoof packing for støtdemping. Man kan også bruke Scoot boots sine gummisåler. (Dessverre ble det ikke tatt bilder av prosessen denne gang).
Til slutt ble skoene limt på, og de kan nå sitte på i ca 6 uker for å deretter ta en ny hovtrim.
Skoene kan brukes på nytt så lenge det er nok såle igjen. De kan også sitte på lengre, men i forhold til normal trimintervall er 6 uker anbefalt.
Om mulig er det en fordel å kunne lufte høvene uten sko noen dager før man limer på nytt.
Oppskrift på hvordan man limer Explora racing finner du her: https://ergohorse.no/pages/hvordan-lime-explora-racing
Copyright bilder: ErgoHorse
Tilbake til bloggen

1 kommentar

BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!!

Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don’t miss the most important opportunity in life!!!

https://hi.switchy.io/91xl

qikimumvuxo546

Legg igjen en kommentar