Få hjelp med tilpassing

Informasjon om vår gratis-tjeneste:


Råd og veiledning angående tilpassing.

 Dette er et GRATIS tilbud til deg som trenger hjelp til å tilpasse boots til din hest.

 Nærområder:

Hvor det er mulig, kjører jeg (Anja) ut til din hest og tilpasser for deg gratis, kun kjøring tilkommer. Du er ikke forpliktet til kjøp.

 Veiledning over nett:

Dersom du bor langt unna tilbyr jeg veiledning utifra bilder, film og facetime – livefilm av høvene.

Alle råd vil bli gitt ut ifra hva jeg kan se av lengde, bredde og høyde på høvene, samt vinkelen på bildematerialet jeg mottar av deg. Som regel kommer vi sammen frem til riktig størrelse, men det er ikke unormalt med en finjustering, enten opp eller ned en str, samt ved Scoot Boots må man noen ganger ha en slim modell som er 1 cm smalere, eller kanskje hesten trenger ekstra såler og gaitere.

Denne veiledningen vil derfor ikke bli 100% ved de første målene fordi høyden på draktene som ikke lar seg måle på bilder også har en del å si for resultatet, spesielt om hesten har underskutte hæler. Derfor anbefales det prøveskall som du kan få tilsendt, og videre veiledning for hvordan de skal sitte, og hva du eventuelt kan gjøre med justering av høvene under hovtrim.

Alle råd og veiledning du mottar under tilpassingen er basert på hestens høver der og da i forhold til de boots-merkene vi tilbyr, samt med tanke på at hesten skal kunne bruke bootsene gjennom en normal trim-intervall på ca 6 uker. OBS: Alle mål bør tas på nytrimmet hov, eller senest 1 uke etter.

Dersom hestens høver ikke vedlikeholdes som rådført i ettertid, kan du ikke regne med at boots’ene vil passe og fungere like godt som ved tilpassing.

** Alle fraktkostnader i forbindelse med retur og bytte bekostes av kjøper med mindre annet avtales skriftlig på forhånd. **

 

Tips ved nylig avskodd hest:

I en overgangsfase vil høvene normalt endre fasong over ca ett års tid etter avskoing. Vær oppmerksom på at du kanskje må gå opp eller ned en størrelse når hestens høver har fått utvikle seg uten skoens randbelastning. Mange høver får en bredere stråle, og bedre utviklede drakter.

Samtidig kan det også være at hoven i sin helhet blir mindre fordi sleng/ separasjoner ikke får utvikle seg ved jevnlig hovtrim. Spesielt er fordelen med å lett kunne holde tåen kort uten jernsko. Er man nøye med dette, vil det resultere i en rundere hov, altså like lang som bred, noe som er veldig optimalt for god overrulling.

Hester som tidligere har snublet med jernsko, slutter gjerne med dette etter en tid som barfoting med boots hvor hovtrim er fulgt opp jevnlig.

 

Hester med beinstillingsproblemer:

Ofte har hesten et eller flere bein som trenger ekstra nøye tilpassing. Årsaken kan være så mangt. Det kan være problemer som stammer fra låsning i bekken, til skjevstilling i kodeledd og ballefoskyvning.

Et problem er at hesten skrur beinet og vrir skoen rundt (skoen havner utover) når den går. Spesielt på bakbein). Det skal mye til for at en hovsko blir sittende hvor den skal på hoven når dette skjer, og det krever nøye tilpassing. Hoven bør være trimmet inn godt, skoen bør være minst mulig i størrelse og sitte så tett som mulig i både lengde og bredde. Ved bruk av Scoot boots kan Mud Straps være til god hjelp, men fungerer ikke det heller så er siste løsningen limsko.