Velkommen til vår oppgraderte nettbutikk!

Velkommen til vår oppgraderte nettbutikk!

Hei!

Så hyggelig at du besøker ErgoHorse!

Det gleder meg å kunne si at endelig er vår nye nettbutikk ferdig og kan tas i bruk! 

Dette innebærer en del nye funksjoner, enklere og mer oversiktlig manøvrering på sidene, lettere å velge farger og varianter, samt ikke minst lett å finne informasjon. Jeg håper du liker den!

Starten for ErgoHorse

Visste du at da vi startet nettbutikk i 2017 hadde vi kun ett produkt? Det var Scoot Boots!

Det hele startet med unghesten Bellamira som trengte boots i 2015. Jeg har selv hatt hestene barfot og brukt boots siden 2006, men den gang var det store klumpete boots som ikke var helt optimale. Vi klarte oss stort sett uten ekstra beskyttelse bortsett fra periodene med glatt føre som krevde brodder da det var mulig å tilrettelegge for hestene ellers.

Når Bellamira var gammel nok til å ris på vinterføre startet problemene. Etter å ha prøvd det meste på markedet så var det like før det ble jernsko for vinteren, for enten fikk hun gnag, ellers fylte skoene seg med stein, borrelåser som gikk opp pga gjørme, og passform som ikke var optimalt. Det hele ble slitsomt og jeg ville helst ikke sette jernsko på en hest som ellers fungerte så godt uten. Men på glatt føre blir det fort litt skummelt. 

Etter en del googling dukket Scoot boots opp. Det ble bestilt ett par til Norge helt fra Australia (fabrikkert i Indonesia). Disse var overraskende lett i bruk og satt godt på høvene. Selv i snø. Endelig fungerte hesten på glatten også, og null stein i skoene.

Jeg fikk mange spørsmål om disse bootsene og mine brukererfaringer, som til slutt førte til nettbutikken ErgoHorse. Nettbutikken har ikke bare vært et salgssted, men også en informasjonskanal slik at hesteeiere kan bli selvhjulpen med hovtrim og boots.

Siden 2017 har jeg ikke tall på hvor mange hester som har fått en ny tilværelse med velfungerende boots, men her er et par av dem.

Under vises bilder av en eldre islandshest som nylig hadde fått av jernskoene. Det var mye strekk i lamellene ("limet" mellom negl og levende vev) og hælene var trange og underskutte (kollapset). Disse høvene endret seg enormt de neste månedene som vises på det nederste bildet. Her var eier også veldig flink med å følge opp og raspe litt selv mellom hovtrim slik at høvene ikke fikk sjans til å flyte utover på nytt. Anbefalt trimintervall er maks 6 uker for alle høver.

Under er en eldre fjording på over 20 år. Denne hesten gikk fra å ha ødelagt hovvegg etter skoing som så førte til sårbeinthet ved avskoing. Han gikk helst kun på gresset. Når han fant ut at det ikke var vondt å gå på grusen med boots, gikk det unna! 

Flere historier finnes det mange av, som jeg gjerne deler etterhvert. =)

Her er bilde av en frisk hov også. En rett hovvegg og tilbaketrukket tå som letter overrulling. 

Det har kommet flere fullverdige boots på markedet som vi har inkludert i vårt sortiment i senere tid. 

Når jeg vurderer et nytt bootsmerke for salg i ErgoHorse stilles det noen krav til kvaliteter, som at de:

  • kan tilpasses best mulig hovens form
  • har god beskyttelse for gnag
  • drenerer vann og tørker fort
  • har god holdbarhet og kvalitet på materialet
  • tåler røff bruk
  • Kan pigges / broddes for vinterbruk
  • Kan rengjøres lett
  • IKKE har borrelås (svakhet).

Trenger du ekspertise på boots og hjelp til hovtrim har du altså kommet til riktig sted. Vi har så klart mange andre flotte produkter å tilby også, men det skal jeg fortelle mer om senere.

Håper du liker den nye butikken, og følg med for gode tilbud og nyheter etter hvert som alt kommer på plass =)

Fortsatt god sommer,

Hilsen Anja og Bellamira

 

Back to blog

Leave a comment